Jak vybrat nejlepší konzervy pro kočky?

Šťavnaté a voňavé konzervě obvykle žádná šelma neodolá, a proto je oblíbeným zpestřením kočičího jídelníčku. Na trhu je k dostání nepřeberné množství konzerv, které se liší nejen cenou, ale především kvalitou a složením. Konzervy pro kočky mohou obsahovat velké množství konzervantů, umělých barviv, dochucovadel a jiných balastních látek, které zdraví vašeho mazlíčka nesvědčí. Nezdravá a nekvalitní strava je u koček stejně jako u lidí příčinou mnoha nemocí a zdravotních potíží, jako je nadváha, alergie, zažívací potíže či rozvoj chronických nemocí. Zjistěte, jak vybrat nejchutnější a nejlepší konzervy pro kočky.

Čtěte etikety a složení

Jak poznat kvalitní kočičí konzervu? Podle značky, ceny nebo reklamy v televizi? Vyšší cena automaticky nemusí znamenat kvalitu, stejně tak zavádějící může být reklama v novinách či televizi. Pokud nechcete při výběru šlápnout vedle, čtěte pečlivě etikety a složení výrobku. Raději se vyhněte produktům, které obsahují:

  • umělé konzervanty
  • umělá barviva, dochucovadla a konzervanty
  • cukry a sladidla
  • sůl
  • lepek

Konzervy obsahující tyto rizikové látky mohou vést k mnoha zdravotním potížím – od problémů se zažíváním přes alergie až po chronické nemoci. Krmení s přidaným cukrem může vést navíc k rozvoji nadváhy či obezity, obzvlášť, pokud vaše kočka nemá dostatek pohybu. Mnohdy si majitelé koček zdravotní potíže svého mazlíčka nedají do souvislosti s nevyváženou či nekvalitní stravou, a proto musí absolvovat mnoho stresujících a nákladných vyšetření u veterináře.

Přečtěte si také Proč zvolit u kočky BARF stravu

Vybírejte konzervy z kvalitních surovin

Konzerva složená z kvalitních surovin dodá vaší šelmě bílkoviny, zdravé tuky a další prospěšné látky, které jsou důležité pro správné fungování organismu. Kvalitní konzerva by měla obsahovat:

  • velký podíl masa 
  • malé množství zeleniny a ovoce 
  • přírodní oleje 
  • přírodní konzervanty

Ve složení na etiketě výrobku by mělo být maso uvedeno na prvním místě a mělo by tvořit většinu obsahu balení. Kromě masa může nejlepší konzerva obsahovat také malé množství zeleniny a ovoce, která dodá vaší šelmě porci vlákniny, vitamínů a minerálů. Obohacená může být také o kvalitní oleje, jako je lněný či lososový olej, které podporují lesk srsti a normální stav kůže.

Pokud chcete svému kočičímu příteli dopřát lahodnou, zdravou a šťavnatou svačinku bez kompromisů, sáhněte po kvalitních kočičích konzervách Lyopro. Obsahují poctivé kousky šťavnatého masa bez přidaného lepku a obilovin. V každém soustu najdete spoustu bílkovin, vitamínů a minerálů.

Chuťové pohárky vašeho kočičího přítele zaručeně polaská kvalitní kuřecí masíčko s lososem, které se rozplývá na jazýčku. Mezi nejoblíbenější pochoutky patří také šťavnatá kachní prsa s hřebenatkou nebo voňavé filety z tuňáka. Mlsné kočičí jazýčky potěší také ochutnávkový box konzerv, který obsahuje 8 různých příchutí. Příchutě můžete každý den obměňovat, takže se vaší kočce nikdy neomrzí.

Poraďte se s veterinářem

Každá kočka je jedinečná, a proto mohou být odlišné i její výživové potřeby. Kvalitní konzervy Lyopro bez lepku a umělých dochucovadel obvykle vyhovují výživovým potřebám jak mladých koček a koťat, tak starších koček nebo kočičích alergiků. 

Pokud vaše kočka trpí alergiemi či intolerancí, hlídejte pečlivě složení výrobků a poraďte se s veterinářem, který vám pomůže nastavit osobní výživový plán. Mezi nejčastější alergeny patří lepek, obiloviny, umělé konzervanty a dochucovadla, sója, ale i některé druhy masa, například kuřecí.

 

Chci ty nejlepší konzervy pro kočky!